Резултати такмичења "Мост математике" за 2018. годину

Такмичење квиз мост математике 20.11.2018.

У периоду од 19. до 21. маја 2018. године имали смо и част и задовољство да присуствујемо сјајним презентацијама ученичких радова који су оригиналним идејама подржани од својих ментора представили праву експлозију креација на тему "Мост". Такође, поред одлично урађених пројеката показали су велики труд да и остале три игре у квизу "Мост математике" ураде како треба.

Од 12 пројеката колико је учествовало у бета категорији, прво место је заузела екипа из ОШ "Вук Караџић" из Витошевца, друго место ОШ "Иво Андрић" из Београда, а треће место ОШ "Свети Сава" из Кикинде.

У гама категорији, прво место је освојила екипа из Електротехничке школе "Никола Тесла" из Панчева, друго место СШ "Радивој Увалић" из Бачке Паланке, а треће место СШ "Мија Станимировић" из Ниша.

У делта категорији, прво место је освојила екипа из Босне и Херцеговине (Унско-Сански кантон), друго место екипа из Електротехничке школе "Никола Тесла" из Панчева, а треће место Гимназија из Косовске Митровице.

Овогодишњи победник у финалу квиза "Мост математике" у бета категорији је ОШ "Цар Константин" из Ниша, друго место место је освојила ОШ "Жарко Зрењанин" из Новог Сада, док је треће место припало основној школи "Вук Караџић" из Београда.

У гама категорији победник је екипа Електротехничке школе "Никола Тесла" из Панчева, друго место је заузела СШ "Мија Станимировић" из Ниша, док је треће место припало Политехничкој школи из Крагујевца.

У делта категорији, победник је Гимназија "Бора Станковић" из Ниша, друго место деле Електротехничке школе "Никола Тесла" из Панчева и Гимназија из Лазаревца, а треће место је заузела екипа из Прве крагујевачке гимназије.

У регионалном такмичењу, такмичиле су се екипе из Босне и Херцеговине (Унско-Сански кантон), Македоније и Србије. Школе које су победиле у Српском финалу, победиле су и на овом нивоу такмичења. Честитамо победницима и захваљујемо се учесницима на дивној енергији коју су поделили са нама.

© 2020 Удружење Млади Математичар, Београд.