Агенда трибине "Чему још математика?"

Трибине, радионице и семинари за наставнике 29.10.2020.

Основни циљ трибине „Чему још математика?" је популаризација математичке науке са акцентом на представљање најширој јавности применe математике у свакодневним животним ситуацијама. Понудићемо решење за све оне који од математике одустају.


Др Раде Живаљевић, научни саветник Математичког института у оквиру САНУ,  наш истакнути тополог, у оквиру свог предавања ће показати како уз помоћ математике избећи завист преговарача у преговорима, у деоби или било којој расподели.
Проф. др Мирослав Марић, редовни професор Математичког факултета Универзитета у Београду, аутор платформе за завршни исипит, указаће на значај математике у рачунараству и дати одговор на питање да ли је баш  математика оно што нас разликује од машина и вештачке интелигенције.
Како прећи пут од ученика до научника, колико је заиста рада потребно и да ли се математичар рађа или то постаје, одговориће нам др Јелена Ивановић, асистент Архитектонског факултета Универзитета у Београду.


Поносни смо што је наше Удружење било оно које  је увело и организивало такмичења која укључују велики број ученика окупљених око пројектног задатка. Овом приликом ће бити приказани најуспешнији резултати. Само такмичење је представљено  2018. године у Монтевидеу, а за учешће у њему су заинтересоване и екипе из Румуније, Грчке, Франуске и све земље из окружења.


Чланови нашег удружења су ученици основних и средњих школа, студенти, универзитетски професори, наставници основних и средњих школа, али и сви други љубитељи математике.

С поштовањем,

Радица Каровић,
председник удружењ


Прилози

© 2022 Удружење Млади Математичар, Београд.