Ревијално такмичење „Мост математике”

Такмичење квиз мост математике 24.05.2020.

Као што знате, циљ такмичења „Мост математике” у организацији удружења „Млади математичар” је популаризација математике, која се реализује пре свега кроз размену креативне енергије коју само ученици могу да изнедре. Ваша несебична подршка, залагање и посвећеност доприносе да се њихове сјајне идеје реализују на најбољи могући начин.

У складу с препорукама ресорног министарства, овогодишње такмичење не може се одржати на начин на који смо то првобитно планирали. Из документације коју сте нам доставили, закључили смо да сте са својим ученицима уложили огроман труд у досадашњу реализацију пројекта, што нас инспирисало да организујемо ревијално такмичење.

Уколико сте, уз уважавање актуелних упутстава о здравственој заштити, у могућности да започети пројекат и довршите, позивамо вас да нам до 20. јуна у електронској форми доставите комплетирану пројектну документацију на мејл mladimatematicar.adm@gmail.com. Уз документацију приложите видео-снимак презентације у трајању до 5 минута. Снимите ученике који ће презентовати пројекат на начин на који би га презентовали испред жирија. У уводном делу представите место, општину, град на чијој се територији школа налази – желимо да се боље упознамо!

Централна комисија истаћи ће ранг-листу 24. јуна на сајту Младог математичара. Потом ће се, од 26. до 27. јуна. до 22:00 сата oрганизовати online такмичење за најбољи пројекат по оцени школа учесница у такмичењу, на следећи начин:

  • Школе које учествују у такмичењу бодују пројекте других школа – такмичара, без права да бодују свој пројекат.
  • Максималан број бодова који се може дати једној школи је 8, по индикаторима који су усклађени с правилником такмичења:
  1.  документација – 1; 0,5, или 0
  2. математички појмови – 1; 0,5, или 0
  3. софтверски алати – 1; 0,5, или 0
  4. презентација – 1; 0,5, или 0
  5. оствареност циља пројекта који је наведен у документацији – 2, 1, или 0,5
  6. оригинални допринос – 1; 0,5, или 0
  7. на основу презентације се може закључити да су ученици развијали своју идеју у реализацији пројекта без великог учешћа ментора – 1; 0,5 или 0.

Линк на коме ћете пронаћи све потребне информације биће прослеђен 25.јуна.

Резултати такмичења ће се објавити 28. јуна. У случају да два или више пројеката имају исти број бодова, победник је пројекат који има више бодова на индикатору (5), потом – ако је резултат и даље изједначен – (6) и, на крају, (7). Уколико је и после овог рангирања резултат изједначен, школе деле место.

У нади да ћемо с вама имати прилику да поделимо добро познату радост математичког стварања, срдачно вас поздрављамо.

Радица Каровић

председница удружења

© 2020 Удружење Млади Математичар, Београд.