Презентација квиза - Уругвај

05.12.2018. до 09.12.2018.

Квиз „Мост математике“ представљен је на међународном интердисциплинарном скупу математичара, комуникатора и других професионалаца који се баве питањима комуникације и трансфера знања у математици, Imaginary конференцији, одржаној од 05. до 09. децембра у Монтевидеу, Уругвај.


Програм овогодишње конференције је обухватао  предавања, изложбе и радионице из области маематичке комуникације. Пленарна предавања одржали су Grant Sanderson, Henry Segerman, Plan Ceibal i Antonio Montalbán.


У оквиру предавања “Quiz ‘The Bridge of  Mathematics’ -mathematical competition with a crosscurricular approach”, дипл. матем. Радица Каровић и мр Татјана Станковић представиле су квиз „Мост математике“. Захваљујући ангажовању професора др Мирослава Марића са Математичког факултета у Београду и његовим сарадницима Немањи Јурић, Невени Јурић и Миљани Марковић квиз је добио потпуно нови и савремени изглед. Нови облик квиза, који ће бити у примени од 2019.године, премијерно је приказан на конференцији у Уругвају. Велико интересовање међу учесницима је изазвала игра „Геометријски изазов“ чији је идејни творац др Ђорђе Баралић.


Учешћем на конференцији, представници Удружења „Млади математичар“ су осим промоције квиза , остварили значајне контакте и договоре у вези са сарадњом на међународном нивоу. 

 

© 2019 Удружење Млади Математичар, Београд.