Представљање квиза „Мост математике“ у ОШ „Браће Барух“

29.11.2018. 18:00

Представљање квиза „Мост математике“  одржано је 29.11.2018. године у 18:00h у холу ОШ „Браћа Барух“. Представљене су  активности Удружења, календар  и правила квиза „Мост математике“ за ученике млађих и старијих разреда основне школе. У оквиру промоције квиза одржано је такмичење за ученике млађих разреда“Лавиринт“. Учествовало је 12 ученика који су били распоређени у три екипе. 
Ученици су из Лавиринта изашли пуни лепих утисака и са великом жељом за учешћем на будућим такмичењима. 
Удружење захваљује љубазним домаћинима директору школе Драгомиру Ивановићу  и професору математике Александри Санковић на лепо организованом и пријатном дружењу.

Утисци 


Било ми је лепо на такмичењу. Посебно су ми се свиделе учитељице. Добро су сакриле контролне. Екипа је била прилично добра. Добро нам је било име, звали смо се „Супер четворка“. Нема везе што смо били последњи. Важно је да смо се забавили. Волела бих да опет будем на такмичењу.

- Нина 


Математички лавиринт ми се допао јер у њему учествују тимови и сваку победу или губитак делимо заједно. Задаци су прилагођени узрастима и ономе што учимо у школи. Волела бих да поново учествујем у овом квизу и да се пријави што већи број деце.

- Ксенија 

 

На такмичењу је било врло лепо. Нисмо само радили задатке, већ смо их и тражили у лавиринту, а све смо радили заједно као екипа. Задаци су били везани за наше градиво. На неки начин, свака екипа је схватила шта је тимски рад. Да бисмо достигли успех требало је да верујемо у себе. Додатно смо се охрабрили када смо видели велику, насмејану и узбуђену публику. Ово такмичење је научило децу да математика може да се решава кроз игру. Никад нећу то заборавити.

- Огњен 


Математички лавиринт креиран од столица је забавио ученике. Задаци су били лаки и прилагођени градиву. Деца су одушевљена лавиринтом јер су била у центру пажње. Били су мотивисани и уживали су у математичкој игри. Посебно су се забавили смишљајући име за своју екипу.
Мислим да је неке учеснике збунило то што им се мерило време, јер су мислили да треба што пре да предају папир. У тој брзини су правили грешке.

- Учитељица Александра 

© 2024 Удружење Млади Математичар, Београд.