Финално такмичење Мост математике 2021

09.06.2021.

Финално такмичење Мост математике 2021 одржано је 09.06.2021.године у ОШ ’’Трећи крагујевачки батаљон’’ у Крагујевцу.

Ове године, због актуелне ситуације у вези са пандемијом Ковид-19, одржано је само такмичење пројеката на тему Точак. Процењено је да не би било безбедно такмичити се у играма: Питалице, Геометријски изазов и Математички букет у којима учествују екипе ученика.

Своје пројекте су представиле Средња стручна школа из Крагујевца и основне школе из Крагујевца, Витошевца, Ражња, Пожаревца, Београда а школа из Бајине Баште је послала снимак презентације. Такмичењу у Крагујевцу су присуствовали само ментори екипа који су представили рад својих тимова уз приказ снимака ученичких презентација. Представили су се ученици школе ИИИ крагујевачки батаљон, која је била домаћин такмичења и ученици Средње стручне школе из Крагујевца. Резултати такмичења основних школа приказани су у табели:

 

  Назив школе
I награда ОШ’’Трећи крагујевачки батаљон’’, Крагујевац
ОШ ’’Вук Караџић’’, Витошевац
ОШ ’’Вук Караџић’’, Београд
II награда ОШ’’Иван Вушовић’’, Ражањ
ОШ’’Душан Јековић’’, Бајина Башта
III награда ОШ’’Краљ Александар’’, Пожаревац

 

Приказани пројекти су показали велику креативност, иновативност, препознавање математке у свету око нас, умешност у коришћењу разних слободних софтверских алата, а пре свега велику радост заједничког учења. Ово је била добра прилика да ментори размене искуства.

Направити пројекат није лако али уверили смо се да тимски рад увек доноси жељене резултате.

Радове је оцењивала комисија у саставу Радица Каровић, др Јелена Ивановић, проф. др Милан Бјелица.

Захваљујемо се љубазним домаћинима, директору Бобану Живановићу и колегиници Марији Рафаиловић Стојковић на лепом дочеку и изузетном гостопримству..

Више о Такмичењу

© 2023 Удружење Млади Математичар, Београд.