Представљање такмичења "Мост математике" у Шестој београдској гимназији

25.10.2019.

У Шестој београдској гимназији, 25.10.2019. године, одржано је промотивно квиз такмичење ''Мост математике'' за ученике средњих школа у организацији Удружења ''Млади математичар''. 

Такмичили су се ученици V, VIII, XII београдске гимназије као и две екипе домаћина, VI београдске гимназије. Ученици су показали добро знање, интересовање, лепо су се забавили уз навијање својих вршњака. Победници су сви учесници такмичења, а највише поена освојили су ученици V београдске гимназије.

Присутним професорима и ученицима представљене су активности Удружења, календар и правила квиза „Мост математике“ , а најваљен је и  пројектни задатак на тему Мозаик, за ову школску годину. Присутне је поздравила и Драгана Станојевић Тутуновић,  руководилац сектора за испите Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Удружење захваљује љубазним домаћинима, Урошу Тепавацу помоћнику директора школе , професорима математике Наташи Дабић Костић, Људмили Башић, Јелени Крлић Сретеновић, Сандри Трпковић, Владимиру Тасићу, Љубици Ђуровић, Мини Павловић, и ученицима гимназије, на лепо организованом и пријатном дружењу. Такође, захваљује менторима екипа, професорима математике  Дубравки Ераковић из V београдске гимназије, Ани Петковић из VIII београдске гимназији и Наталији Јеленковић из XII београдске гимназије. 

Промотивно такмичење је одржано захваљујући ангажману Андрије Костић, професору математике и ментору екипе XII београдске гимназије

© 2022 Удружење Млади Математичар, Београд.